de banner van de regenboog

Inclusief Alternatief in de Taborkerk

Zondag 8 oktober vindt er een regenboogviering plaats in de Taborkerk in samenwerking met ReR. De regenboogviering vindt plaats onder de titel: Inclusief Alternatief. Hierbij wordt de vraag gesteld: Hoeveel vreemdheid kun je dragen? Het wordt een viering waarin verbinding wordt gelegd met wat buiten de norm valt. Er wordt kennis gemaakt met het 'vreemde'. Hoe maak je het 'vreemde' eigen? We zijn allemaal anders. Hoe kun je anders zijn tussen anderen en hoe vinden wij elkaar in het gemeenschappelijke? Hoe valt buiten de norm weer binnen de norm? Tijdens deze tafelviering is,  net als altijd binnen de Taborkerk, iedereen welkom! U kunt binnen komen lopen vanaf 9:30. De viering start om 10:00 uur en zal omstreeks 11:30 afgelopen zijn. 

Annuleren oP'end Minded Megabenefiet

Wellicht had u er over gelezen. Er zou een Megabenefiet plaats vinden in oktober. Echter hiervoor hadden we genoeg aanmeldingen nodig en die waren er niet. Daarom gaat het megabenefiet niet door. U kunt wel nog steeds naar Swimpride komen bij Spurd en dat is ook een superleuk feest!

oP'end Minded Megabenefiet

Persbericht

oP’end Minded Megabenafiet en jij bepaalt jouw goede doel!

Zaterdag 14 oktober van 13:00-16:00 uur organiseert stichting ReR Purmerend in samenwerking met medePurmerenders en stichtingen het evenement: oP’end Minded Megabenefiet in wijkcentrum de Inval. Het evenement moet een kleurrijk, divers en multicultureel geheel worden met kraampjes met spullen, voeding, workshops, waarin verdiend kan worden, maar een deel wordt toebedeeld aan een eigen gekozen goed doel. Zo’n doel kan een bekend groot doel zijn, zoals bijvoorbeeld KIKA, maar kan ook een kleiner doel zijn, zoals stichting Wendel on the Run of stichting Wij Allemaal of misschien is jouw organisatie zelf al een goed doel, waar je op deze manier wat geld voor kunt inzamelen of is er een crowdfunding waar je aan kunt en wilt bijdragen. Aan het einde van de dag kunnen we samen kijken hoeveel er is ingezameld voor welke goede doelen allemaal.

Deelnemen met een kraampje kost niks. Je kunt binnen de Inval een tafeltje krijgen om je waren op uit te stallen. Je hoeft je dus alleen maar aan te melden, te promoten binnen je eigen netwerk en er te zijn. De bedoeling is, dat diversiteit en inclusiviteit zichtbaar worden en dat we op deze wijze met elkaar kunnen verbinden en samen iets goeds kunnen doen voor een ander.  De dag zal worden aangekleed met multiculturele muziek en daarvoor kunt u als deelnemer ook suggesties doen. Mocht u ook nog andere mensen en partijen weten die een waardevolle bijdrage zouden kunnen leveren aan deze dag, schroom dan niet om deze mensen van dit initiatief op de hoogte te brengen. Met 15 deelnemers gaat dit fijne feest door en 14 september 2023 is de deadline om je hiervoor op te geven.

Je kunt je opgeven door te bellen of te appen naar Edith, tel: 0628734911 of door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen je gegevens noteren en je op de hoogte houden van de vorderingen van het evenement. Wij hebben er zin in. Ben jij er ook bij?

Als geinteresseerde kun je je ook op facebook aanmelden in de groep en zo op de hoogte blijven, ook als je graag het evenement wilt bezoeken. facebook groep oP'end Minded Megabenefiet. Klik gerust op de link. :)

ReRkitchen informatie in Nederlands and information in English

Hey, eet je ook mee? Eten moeten we allemaal, dus waarom zouden we het niet samen doen. ReRkitchen is voor iedereen met een warm hart...en een warm hart voor de LHBTiQ+... Je mag je vriend, vriendin, buurman meenemen. Iedereen die het fijn vindt om eens aan te schuiven. Het is wel sort of the American way. Je neemt iets te eten mee voor ongeveer 6 personen ofzo en dat doen de anderen ook en dan eten we van elkaar. In dit evenement of telefonisch kun je doorgeven wat je meeneemt, zodat we straks niet alleen maar 10 stokbroden hebben. Aanmelden kan hier en ook telefonisch, maar is niet verplicht, dus je mag ook spontaan komen aanwaaien bij de Tilburykamer, Overlanderstraat 132. Vanaf deze datum is dat namelijk onze nieuwe eetlocatie, iets kleiner, net zo gezellig. Wel even bellen? Dan kan dat naar Edith: 0628734911. Wees vooral jezelf en wees welkom. We eten tussen 18:00 en 20:00 uur...elke laatste vrijdag van de maand.

Hey, do you like to come eat diner with us? We all have to eat, so why shouldn't you eat with us? ReRkitchen is meant for everyone who has warm feelings for the LHBTiQ+ community. You can bring your friend, neighbour or family. Everyone who resonates with this can take place on our table. We do it sort of the American way. You bring some food for about 6 persons and everyone else does that too. We share our food. In this event you can share what you wanna bring, you can also read what others bring with them. In that way we prevent that we're gonna eat 10 baguettes. You can tell in this event that you're coming, but you can also call to Edith, telephone: 0628734911. Registering is not obliged, but it will come in handy. You can find ReRkitchen in 'de Tilburykamer', address: Overlanderstraat 132. Mainly you have to be yourself and very welcome. We are dining between 18:00 and 20:00 a clock every last friday of the month.

 

buffet italiaans2

ReRkitchen eerste keer op nieuwe locatie

Beste ReRkitchen bezoekers en toekomstige bezoekers, 

 

ReRkitchen verhuist per vandaag naar de Tilburykamer in de Purmer Noord. Het adres hiervan is Overlanderstraat 132. Het is een kleinere locatie waar we gratis gebruik van kunnen maken. Bij grotere evenementen die niet op deze locatie kunnen plaats vinden, zullen we weer uitwijken naar de oude locatie. We hopen dat dit bevalt en bij grotere afstand, kijk of je met iemand mee kunt rijden. Voor vragen, neem gerust contact op met Edith, tel; 0628734911. 

Schrijf je in voor de regenboograad in Purmerend

Vanaf 24 maart 2023 wordt er een regenboograad gevormd in de gemeente Purmerend. Deze raad gaat de politiek gevraagd en ongevraagd advies geven. Via bijgaande link kun je je inschrijven, alleen of als tweetal of misschien hebben jullie een idee om een deelcommissie te vormen. De hele vormgeving staat niet vast, maar de gemeente wil graag lezen over jouw motivatie en er is een regel, dat er geen belangenverstrengeling met stichtingen en ambtenaren gemeente mag ontstaan. Een onafhankelijk regenboograadlid dus. Wellicht heb je hier ideeën over en weet je bijvoorbeeld waar plekken zijn waar het veiliger mag zijn of wil je iets zichtbaar maken of heb je ideeën om als mensen dichter tot elkaar te komen. Alles met de juiste motivatie is top! Hier volgt de link van de gemeente: Purmerend Pride | Gemeente Purmerend

𝐒𝐞𝐦 𝐉𝐚𝐧𝐬𝐞𝐧: 𝐖𝐡𝐨 𝐭𝐡𝐞 𝐅*𝐜𝐤 𝐢𝐬 𝐁𝐫𝐢𝐭𝐭?

misschien leuk om heen te gaan?
𝐒𝐞𝐦 𝐉𝐚𝐧𝐬𝐞𝐧: 𝐖𝐡𝐨 𝐭𝐡𝐞 𝐅*𝐜𝐤 𝐢𝐬 𝐁𝐫𝐢𝐭𝐭? 𝐎𝐩 𝐳𝐚𝐭𝐞𝐫𝐝𝐚𝐠 𝟐𝟓 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢
🎟 Kaarten voor dit bijzondere concert haal je hier: https://bit.ly/3QNSd7B
Zanger en gitarist Sem Jansen van Leif de Leeuw Band maakte de transitie van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. In de unieke show “Who the F*ck is Britt?” neemt hij je mee in zijn indringende verhaal. Extra bijzonder: hij gaat via een videoscherm in duet met zijn vroegere zelf.
Sem wordt live begeleid door zijn band die bestaat uit de muzikanten van de Leif de Leeuw Band. De elektrische gitaren worden ingewisseld voor pedalsteel en mandoline, die kleine verhalende Americana songs voortbrengen.
 
sem jansen header

Samen kerst vieren 2022

Samen kerst vieren 2022

Lieve mensen, In het verleden heeft Edith meer keren met Kerst of met Paas een gezellig samen zijn georganiseerd, waarbij we samen aten en iedereen in alle soorten en maten welkom was. Recent vierden we Pasen in Oase en wat was het gezellig met al het meegebrachte eten, de muziek en het cadeauspel. Het is ons (de bestuursleden van stichting ReR Purmerend) goed bevallen en daarom gaan we met Kerst op herhaling. Samen eten en samen zijn, maar dit keer met een gezellige kerstbingo aan het eten vooraf. We zochten naar een moment om dit te doen en hebben gekozen om dit te doen tijdens de laatste ReRkitchen van het jaar, alleen we beginnen dan ietsje eerder.

Dit betekent, dat:
- we op vrijdag 30 december de gelegenheid bieden om weer heerlijk samen te komen en samen te eten van door ons allen meegebrachte etenswaren. Stichting ReR zal aanvullen met eten en drinken waar gedacht wordt dat dit nodig is. Laat in deze groep en het evenement weten of je komt en wat je meeneemt of doe dit door naar Edith te bellen: 0628734911
- om 17:00 uur gestart wordt met onze Kerstbingo. Daar worden wat kleine dingen voor gekocht, maar ook hierbij nemen we allemaal wat leuke tweedehands dingen mee en leggen die op de Bingo-tafel. Petra verzorgt de Bingo en roept de nummertje om 🙂. We spelen om een rij, een kruis of een volle kaart. Iedereen krijgt gewoon Bingokaarten, hier zijn geen kosten aan verbonden.
- om 18:00 uur gestart wordt met eten en we gaan luisteren naar sfeervolle muziek van Guido. Hij kwam al eerder eens langs met zijn gitaar en wat was dat mooi. Net als de vorige keer zetten we eten klaar op tafels langs de muur als een lopend buffet. Iedereen kan langs lopen om iets te nemen wat hij of zij lekker vindt.
Rond 20:00 uur is de avond ten einde. We zullen jullie niet direct weg jagen er is tijd om nog even de laatste woorden te wisselen. We vinden het fijn als je als je weg gaat bijvoorbeeld even je eigen stoel opruimt, zo dragen we allemaal een steentje bij.
We zetten tafels en stoelen klaar voor de hoeveelheid mensen die zich hebben opgegeven.
Als je te eten meeneemt, neem dan ongeveer mee voor 10 personen, want als iedereen veel meer meeneemt, houden we veel over.
In deze groep houden we bij wie er wat meeneemt en misschien kan ook de hoeveelheid gemeld worden, zodat we elkaar kunnen aanvullen. Natuurlijk hopen we weer op de gezelligheid van de mensen die we eerder ook al mochten ontvangen, maar nieuwe aanwas is ook altijd welkom.
Laat je alvast weten of je er bij kunt en wilt zijn? En wie je meeneemt? Met hoeveel kom je? Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.