de banner van de regenboog

in memoriam

Gisteren bereikte ons het bericht dat de papegaaienman onze aarde heeft verlaten.
Wij zullen zijn gezelligheid en humor gaan missen.
Slaap zacht Ruud.

‘LET’S CELEBRATE DIVERSITY’

‘LET’S CELEBRATE DIVERSITY’

 

Roze Viering in Zaanse Regenboogweek op zondag 2 juni 2024 in Kooger Vermaning.

Het is inmiddels een traditie. Op de zondag aan het begin van de week van de ZaanPride (31 mei t/m 8 juni) is er een Roze Kerkdienst. Dit jaar in de Kooger Vermaning. De organisatie is in handen van Zaanse kerken die zijn aangesloten bij het netwerk WIJdekerk. Een landelijke organisatie die zich sterk maakt voor een inclusieve kerk, waar mensen uit de LHBTI+ gemeenschap van harte welkom zijn. Samen zijn wij de kerk. Want iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt.  Dit jaar bestaat ZaanPride 5 jaar en de gemeente Zaanstad 50 jaar. Reden voor een extra feestelijke kerkdienst met als thema ‘Celebrate Diversity’.

De Roze Viering is voorbereid door o.a. Frank Vos, voorzitter Zaanse Regenboog en vrijwilligers van deze organisatie, leden van de Doopsgezinde Gemeente Koog-Zaandijk-Westzaan, de Doopsgezinde Gemeenten Zaandam en Krommenie, de Kogerkerk, de Noorderkerk en de oud-katholieke parochie Krommenie.

De kerkdienst beging met het aansteken van kaarsen in de kleuren van de regenboog, die Zaanstad kleurt in de week van de ZaanPride. Een boog die hemel en aarde verbindt. Onder deze boog zoveel verschillende mensen met hun verlangens, zorgen, verdriet en hoop. Vrijwilligers van de Zaanse Regenboog spreken bij het aansteken van de kaarsen uit wat hen aan het hart gaat. Als alle kaarsen branden klinkt het lied ‘True Colors’ gezongen door Rosanne Kolvers, secretaris van de Zaanse Regenboog. Aan het slot van de viering zingt zij het ZaanPride lied. Aan de Kooger Vermaning wappert de Regenboogvlag. In de kerk kleuren ‘Identity’ vlaggen het eeuwenoude gebouw waar al generaties lang mensen nadenken over samenleven, hoe verschillend je ook kunt zijn. Na afloop tijd voor ontmoeting met een hapje en een drankje. Iedereen welkom.

Adres: Kooger Vermaning, Lagendijk 34, 1541 KC, Koog aan de Zaan

Datum: Zondag 2 juni 2024

Aanvang: 16.00 uur, na afloop tijd voor ontmoeting met hapje en drankje

Roze loper

Vandaag 21 maart 2024 werd de plaquette van de roze loper feestelijk getoond bij zorgcirkel
Novawhere. Samen met Triton en Zuidland zijn er nu totaal 5 zorgcirkel locaties met een
roze loper. De voorgangers zijn Zorgcirkel Molentocht en Viervorst.


Het was een gezellige bijeenkomst bij de ingang van Novawhere waar de plaquette is
geplaatst.


De onthulling was deze keer eens anders dan anders. Normaal hangt er een doek of vlag of
iets dergelijks overheen. Maar deze keer was er voor gekozen om er ballonnen voor te
plaatsen in de kleuren van de regenboog.
Door het stuk prikken van de ballonnen door diverse bewoners en personeel kwam de
plaquette in beeld. Met een drankje en kleine tompoezen en chocolade paaseitjes werd het
geheel bezegeld.

Namens onze stichting mocht Louise hierbij aanwezig zijn.

Eind maart geen ReRkitchen, maar wel 1 april Paasbrunch in de Taborkerk

Eind maart is er 1 keer geen ReRkitchen, maar wel op maandag tweede Paasdag op dezelfde wijze een Paasbrunch in de Taborkerk. Deze duurt van 11:00-13:00 uur. Ben jij er ook bij? Volg de informatie hierover op facebook, druk op de link:  De openbare facebookpagina van ReR

Gendermonologen

Jezelf zijn is makkelijk, het zijn anderen die dat moeilijk maken.

“Het is wetenschappelijk bewezen dat je in twee seconden een intuïtief goed oordeel over iemand kunt vellen. Dus als je nu naar mij kijkt, wat zie je? Wat dacht je? In welke categorie plaats je mij: jongen, meisje, non-binair? Wat is dat eigenlijk? Hoe ziet dat eruit?”

In Gendermonologen staan de persoonlijke verhalen van vijf jonge mensen centraal. Verhalen over wat het betekent om niet in het binaire gender plaatje te vallen. In zang, dans en tekst vertellen zij over je plek vinden in onze samenleving en alles wat daarbij komt kijken zoals: labels en verwachtingen, openbare toiletten en de allereerste liefde als je ‘nieuwe’ ik.

Vijf verschillende mensen die één ding gemeen hebben: ze dagen zichzelf en onze maatschappij uit. Ze zijn constant het onderwerp van discussie, omdat ze ervoor kiezen om zichzelf te zijn en hun eigen geluk op te eisen.
https://www.raymisambomaakt.com/de-gendermonologen/?fbclid=IwAR0MLaqBVZa31BBmc3o1G4UvuO7eMSbPywtrJ4JLq1mBkbGKWn5fJiMIuh4

Kirsten van Teijn in de Purmaryn

Kirsten voelt zich een rijke bitch met niet één, maar twee relaties. Polyamorie onder de knie! Maar als haar vriendin ineens verliefd wordt op een ander, wordt haar ‘open mind’ keihard op de proef gesteld. In JALOEZIE IS EEN BITCH gaat Kirsten het gevecht aan met juicy jealousy; een verboden emotie doordrenkt van liefde, maar mét giftanden.

In 2022 won Kirsten de prestigieuze VSCD-cabaretprijs Neerlands Hoop voor (S)EXPERIMENT over de (on)mogelijkheid om tegelijkertijd een relatie met een man én een vrouw aan te gaan. Deze keer neemt ze het publiek met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over...

https://depurmaryn.nl/agenda/seizoen-2023-2024/kirsten-van-teijn-try-out/?eventId=3100544769-1670604800

Paarse vrijdag

Uit solidariteit voor alle LHBTiQ+ - mensen die gepest worden en/ of het moeilijk hebben, dragen wij vrijdag 8 december paars. Wij houden niet van pesten en uitsluiting, op geen enkel vlak en wij dragen paars, omdat we voor alle mensen wensen, dat ze niet gepest worden. Iedereen zou moeten kunnen zijn, wie hij/zij/...(vul zelf maar in) is. En als de maatschappij er zo mooi uit zou zien, dat dit ook echt zou gebeuren, dan zouden een coming outdag of een paarse vrijdag helemaal niet meer nodig zijn. En dat is onze wens voor de toekomst.paarse vrijdag 2 kleiner

Mee in de klas - toevoeging tijden en data

Woensdag 13 december 2023
10:45 uur
11:30 uur
12:15 uur
13:00 uur
Vrijdag 15 december 2023
14:45 uur
15:30 uur
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.